Uit liefde voor de croquet

Alles gemaakt volgens eigen recept

Vlees

Voor onze klassieker werken we met een van oorsprong Franse koeien ras. Deze koeien kenmerken zich door hun blonde vacht en grazen vlakbij op de Utrechtse heuvelrug.

Omdat er niets boven een echte rundvlees croquet gaat geven we onze bouillon extra veel tijd om tot smaak te komen. We garen ons vlees langzaam en lang en plukken dit vervolgens met de hand. In de vulling vind je maar liefst 30% gegaard vlees terug, samen met onze geheime kruiden & specerijen maakt dit echte topper.

Verkrijgbaar als mini croquet (25 gram) en grote croquet (80 gram)

Onze kalfsvlees croquet kenmerkt zich door een zachte romige smaak. We trekken de bouillon minimaal 12 uur en voegen hier vervolgens volle romige melk aan toe.

Vers gemalen zwarte peper, verse peterselie en een snufje nootmuskaat geven dat ultieme warme gevoel dat een croquet kan geven. 

Liefde vanaf de eerste hap.

Verkrijgbaar als mini croquet (25 gram) en grote croquet (80 gram)

De van oorsprong Argentijnse saus/salse werkt perfect bij rundvlees. Onze chimichurri bestaat uit een mooie mix van groene kruiden, pepers, knoflook en specerijen.

De 12 uur getrokken rundvlees bouillon en de chimichurri maken van deze croquet verrassende borrelbite.

Opzoek naar iets echts vernieuwends, dan is deze croquet de perfecte keuze.

Verkrijgbaar als mini croquet (30 gram)

De van oorsprong Argentijnse saus/salse werkt perfect bij rundvlees. Onze chimichurri bestaat uit een mooie mix van groene kruiden, pepers, knoflook en specerijen.

De 12 uur getrokken rundvlees bouillon en de chimichurri maken van deze croquet verrassende borrelbite.

Opzoek naar iets echts vernieuwends, dan is deze croquet de perfecte keuze.

Verkrijgbaar als mini croquet (30 gram)

Onmiskenbaar de bekendste ham uit Italië; de prosciutto di parma. Na een rijping van 16 maanden is de prosciutto perfect op smaak en geeft onze croquet een heerlijke hartige smaak. Als basis trekken we een stevige groentenbouillon waaraan we het vet en de beenderen van de prosciutto toevoegen. 

Aan de ragout voegen we kleingesneden stukjes prosciutto toe en vers gemalen zwarte peper. That’s it, want meer heeft deze topper niet nodig.

Verkrijgbaar als mini croquet (30 gram) 

Salame Finocchiona is een klassieke Italiaanse salami. De toevoeging van venkelzaad en zwarte peper geven de salami een extra mediterraanse smaak.

Als basis gebruiken we een stevige groentenbouillon. Aan de ragout voegen we vervolgens de venkelsalami & half gedroogde zontomaatjes toe. De tomaatjes geven frisheid en licht zoetige smaak tegenover de hartige salami.  

Verkrijgbaar als mini croquet (30 gram) 

Onze Hollandse garnaal & zeekraal croquet is ons signature. Deze rijk gevulde croquet staat al vanaf dag 1 op het menu in onze boutique en was de eerste croquet die aan de horeca werd geleverd.

Van de doppen trekken we een krachtige garnalen bouillon, hieraan voegen we volle melk toe. Het resultaat is een romige en zachte vulling met een fris zilte bite van de zeekraal.

Verkrijgbaar als mini croquet (30 gram) en grote croquet (80 gram)

Als we zeggen extra gevuld, dan bedoelen we ook extra gevuld. Als basis gebruiken we onze krachtige Hollandse garnalen bouillon. Samen met melk, specerijen & verse peterselie maken we de salpicon. Daarna voegen we extra veel Hollandse garnalen toe, heerlijk!

De extra gevulde garnalen croquetjes zijn perfect als voorgerecht of als extra luxe bar bite.

Verkrijgbaar als mini croquet (30 gram)

Onze Thaise gamba croquet brengt je in tropische sferen. Van langoustine schalen, kokosmelk, citroengras & verse groentes maken we een romige en smaakvolle bouillon. 

Hierin garen we zachtjes de gamba’s en snijden ze vervolgens fijn. Verder voegen we verse gember, knoflook, verse groene curry pasta, wortel en bosui toe. Een licht pittige gamba croquet is het resultaat. Thailand in een krokant jasje.

Verkrijgbaar als mini croquet (30 gram)

Gebaseerd op Brian’s Spaanse lievelingsgerecht. Dit typisch Baskisch gerecht bestaat uit gamba’s, knoflook & rode peper. Precies deze 3 ingrediënten vormen de basis van onze gamba pil pil croquet. 

Direct herkenbare diepe gamba smaak en een licht pittige nasmaak. Perfect voor op de borrelkaart en een echte allemansvriend.

Verkrijgbaar als mini croquet (30 gram)

Een dubbel getrokken groente/visbouillon is de basis van onze kabeljauw & groene kruiden croquet. Hierin garen we zachtjes de kabeljauw en plukken deze vervolgens met de hand. Samen met verse kruiden als peterselie, dille, kervel & bieslook voegen we dit toe aan de salpicon. Voor een extra frisse touch voegen we vers citroen sap en zeste toe.

Wist je dat dit een duurzaam croquetje is? We gebruiken namelijk de afsnijdsels van onze visboer. Hierdoor wordt er niets onnodig weggegooid en hebben we lekker product.

Verkrijgbaar als mini croquet (30 gram)

Vis & schaaldieren

Kaas

Ook voor onze oude schapenkaas croquet klopte we aan bij de dames van Kazerij Stalenhoef. De 10 maanden gerijpte kaas is een echte smaakbom en geeft de croquet een diepe kaas smaak. 

De schapenkaas croquet combineert goed met een honingmosterd of cranberry chutney bij een frisse salade. Daarnaast is de schapenkaas croquet een perfecte vegetarische optie op de lunchkaart. Het wordt gegarandeerd iedereen z’n favoriet.

Verkrijgbaar als mini croquet (30 gram) en grote croquet (80 gram)

De dames van Kazerij Stalenhoef selecteerde speciaal voor ons deze krachtige Utregse oude kaas. De kaas zit vol met zoutkristallen en heeft een pittige smaak. We raspen de kaas vers en voegen deze samen met groentebouillon en volle melk toe aan de roux. Wat zich samenvoegt tot een romige en krachtige kaasragout.

Verkrijgbaar als mini croquet (30 gram)

Drie simpele producten zijn de smaakmakers van deze croquet. Namelijk; tomaat, 24 maanden gerijpte Parmezaanse kaas & basilicum. Pure Italiaanse smaken die perfect met elkaar combineren. Do we need to say more?

Verkrijgbaar als mini croquet (30 gram)

Extra romige roomkaas, zelf getrokken groentebouillon en uiteraard echte peppadew pepers vormen de basis van deze croquetjes. Hij is zacht en romig van binnen met een lekker pittige bite. Kleine krachtpatser dus.

Perfect voor op de borrelkaart of bij een maaltijdsalade.

Verkrijgbaar als mini croquet (30 gram)

Gebakken feta in een romig en fris croquetje. We bakken de feta samen met vele smaakmakers als Kalamata olijven, kappertjes. knoflook, peper, citroen en tomaat. Lekker zonnetje, een glaasje wijn en de vakantie op het terras kan beginnen

Verrassende snack voor op de borrelkaart of bij een mediterraan gerechtje.

Binnenkort verkrijgbaar als mini croquet (30 gram)

Knolselderij & truffel is een bekende en geliefde combinatie. De aardse smaak van de truffel en de licht zoete smaak van knolselderij zorgt voor een perfecte balans. De croquet heeft een hartige ondertoon en is perfect als vegan alternatief voor de traditionele croquet. 

Verkrijgbaar als mini croquet (30 gram) en grote croquet (80 gram)

Op speciaal verzoek hebben wij in 2019 de Surinaamse roti croquet ontwikkeld. We brengen de croquet op smaak met verse groentebouillon, kokosmelk, madame Janette en Surinaamse massala specerijen. 

Vervolgens voegen we verse kousenband, doperwt & wortel toe. Het resultaat is een krachtige en kruidige croquet. Een lekker spannende bite voor de borrelkaart of lunchkaart.

Verkrijgbaar als mini croquet (30 gram) en grote croquet (80 gram)

Onze groene curry & groenten croquet is een pittige rakker. We trekken een verse bouillon met groenten, kokosmelk, sereh & gember. Vervolgens verwerken we dit tot een licht romige salpicon. 

Hieraan voegen we een verse groene curry pasta toe, met o.a. groene chilipepers, sereh & koriander. Daarnaast stoppen we de croquet tjokvol met verse groenten als paprika, wortel, champignon en doperwt. 

Onze best verkocht mini croquet voor op de borrelkaart en iedereen zijn allerlievelings. 

Verkrijgbaar als mini croquet (30 gram) en grote croquet (80 gram)

Vegan

Genoeg gelezen

Nu is het tijd om te proeven!

Nieuwsgierig geworden naar onze croquetten? Brian komt graag bij je langs met een pakket vol lekkers. We nemen genoeg mee, dan is ook voldoende te snacken bij de sluitborrel.